Sjeverna Koreja: Stari luđak Trump iskorištava smrt studenta koji je bio na radnom preodgoju

Foto: Hina
 
SJEVERNA Koreja se još jednom oštro obrušila na SAD i njegovog predsjednika Donalda Trumpa nakon novih informacija o smrti američkog studenta Otta Warmbiera, koji je u toj zemlji zatvoren, pao u komu pod neobjašnjenim okolnostima i umro neposredno nakon povratka u SAD.
 
Trump je "stari luđak", a "on i njegova klika za svoju anti-DNRK propagandu iskorištavaju smrt Otta Warmbiera", poručilo je u današnjem priopćenju ministarstvo vanjskih poslova Demokratske Narodne Republike Koreje. 
 
Warmbier “je bio na radnom preodgoju zbog zločina počinjenog protiv DNRK i umro je nakon povratka u SAD”, dodake se u priopćenju.
 
Ovaj provokativni komentar stigao je nakon što je mrtvozornica u Ohiu nepotpunom obdukcijom utvrdila da je Warmbier umro od nedostatka kisika u mozgu te zaključila da nema očitih tragova mučenja. To  je donekle u suprotnosti s tvrdnjom njegovih roditelja, koji su u jučerašnjem intervjuu za Fox News ustvrdili da je njihov sin “sustavno mučen i namjerno ozlijeđen.
 
“Ne znamo što se dogodilo s njim i to je konačni zaključak”, rekla je dr Lakshmi Sammarco. 
 
Warmbier je vraćen u domovinu u stanju “nereaktivne budnosti”, odnosno trajnom vegetativnom stanju, kada ga je Sjeverna Koreja pristala pustiti iz medicinskih razloga - nakon više od godinu i pol u zatvoru, odnosno radnom logoru u Sjevernoj Koreji. 
 
 

Pročitajte više