Sjeverna Koreja testirala projektil

Foto: EPA

SJEVERNA KOREJA ispalila je "neidentificirani projektil" prema Japanskom moru, javila je južnokorejska novinska agencija Yonhap citirajući združeni stožer i ne navodeći druge pojedinosti. 

Riječ je o najnovijem testiranju projektila koje je Pjongjang izveo u vrijeme kada je cijeli svijet u krizi izazvanom pandemijom koronavirusa.

Ako se potvrdi da je ispaljen balistički projektil, bit će to četvrti po redu lansiran u ožujku u vrijeme vojnih vježbi sjevernokorejske vojske koje obično nadzire vođa Kim Jong-un.

Posljednje takvo ispaljivanje bilo je izvedeno 21. ožujka. Na temelju fotografija koje je objavio sjevernokorejski državni medij analitičari su to oružje identificirali kao balističke rakete KN-24.

Sjeverna Koreja izvodi ovaj mjesec vojne vježbe unatoč tomu što je zatvorila granica i uvela karantenu nastojeći spriječiti epidemiju koronavirusa.

Politički i ekonomski izolirana država nije dosad prijavila nijedan slučaj zaraze, no strani stručnjaci dvoje da zaraze nema. 

Kada su počele vojne vježbe ranije u ožujku, sjevernokorejski vojnici oko Kim Jong-una nosili su zaštitne maske za lice, ali na fotografiji od 21. ožujka bili su bez maski.

Pročitajte više