Sjevernokorejski diktator pogubio ministra jer je ovaj sjedio pogrbljen

Foto: FaH

SJEVERNOKORJESKI diktator Kim Jong-Un dao je pogubiti visokog vladinog dužnosnika jer je ovaj tijekom sastanka sjedio pogrbljen.

Kim Yong-Jin, 63-godišnji ministar obrazovanja i potpredsjednik vlade u lipnju je završio pred streljačkim vodom. Optužen je kao "anti-revolucionarni agitator", prenosi DailyMail.

"Potpredsjednik vlade zadužen za obrazovanje nastradao je zbog lošeg držanja tijela koje je uočeno kada je sjedio ispod govornice", javljaju južnokorejski izvori. "Ispitan je, proglašen anti-revolucionarom i strijeljan."

Nesretni Kim Yong-Jin pažnju diktatora privukao je tijekom sjednice parlamenta 29. lipnja.

Malo bolje je prošao njegov kolega Kim Yong-Chol, koji je zaradio mjesec dana na farmi za ideološko preodgajanje zbog oholog ponašanja. Na farmi mu se pridružio još jedan visoki dužnosnik, Choe Hwi.

Isti izvor koji je dojavio o ovim pogubljenjima i kaznama demantira priču o tome da su dva sjevernokorejska političara nedavno pogubljena protuavionskim topom.

Otkako je krajem 2011. na dužnosti naslijedio oca, Kim Jong-Un je pogubio i smijenio velik broj režimskih čelnika, najvjerojatnije kako bi ojačao svoju vlast.

Sjevernokorejski režim rijetko objavljuje vijesti o pogubljenjima i čistkama. Većina novosti te vrste u svijet stiže preko južnokorejskih obavještajnih službi.
 

Pročitajte više