Skandalozni Bandić: Ja bih bio najbolje žensko jer svima dajem

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

USKOKOV optuženik i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je imao novi seksistički ispad. 

Bandić je dijelio po školama udžbenike, a onda je sjeo u klupu i odgovarajući novinarima na pitanje o aferi Štandovi, zbog koje mu uskoro počinje suđenje, ponovno ponižavao žene. 

Novi Bandićev seksistički ispad: "Bio bih najbolja žena jer svima dajem"

Novinari su ga pitali kako komentira optužbe inicijative "Narod odlučuje" da je minirao njihovu akciju prikupljanja potpisa preskupim štandovima i s premalo lokacija, a on je uzvratio pokušajem duhovitosti punim seksizma.

"Je li vi znate da Bandić svima da? Ja da sam žensko bio bih najbolje žensko, a ja sam jedan mali muškarac. Ali ja svima dam. Je li vi vjerujete da ja njima nisam dao? Ja sam njima dao i više nego što su tražili, ali svoju dezorganiziranost, svoju nesposobnost da se organiziraju, neuspjeh, žele prevaliti na gradonačelnika. Ali nije to ništa slučajno. Ali ja sam najbolja dama. Pikova dama", govori Uskokov optuženik. 

Bandićeva je poruka, dakle, da su najbolje žene one koje svima daju. Ne treba dodatno pojašnjavati na što je tu mislio. 

Što to Bandić svima daje? Pa naš novac

No, on je, odmah je dodao, muškarac (a ne laka žena), ali unatoč tome, eto, svima daje. A što to svima daje? Ne nešto svoje, kao žena iz njegove priče, nego novac građana Zagreba. 

Dok je izgovarao seksističku poruku, Bandić se prigodno kreveljio, kao što je to uostalom činio prije nekoliko tjedana kada je divljao u zagrebačkim Kozari putevima.

Tada je na meti njegovog seksizma bila novinarka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov. 

"Vi ste meni k'o učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina", seksistički je Bandić podučavao novinarku kako bi se trebala ženstvenije ponašati.

 

Pročitajte više