Škare Ožbolt: Hrvatska obvezna utvrditi gdje je Gotovina

MINISTRICA pravosuđa Vesna Škare Ožbolt danas je ustvrdila kako bi bilo dobro da se odbjegli general Ante Gotovina preda, ali da je Hrvatska svejedno obvezna utvrditi gdje se on nalazi.

Hrvatska je to obvezna učiniti i radi davanja mogućnosti Gotovini da se izjasni o onome što se dogodilo i za što ga se tereti prema optužnici, ali i radi naše povijesti, kazala je ministrica na današnjoj konferenciji za novinare u Ministarstvu pravosuđa.

Dodala je da se teško može prihvatiti činjenica da sve one stvari s neprihvatljivim sadržajem kakav postoji u optužnici protiv generala Gotovine ostanu dugi niz godina.

Ustvrdila je da jučerašnji zajednički istup predsjednika Stjepana Mesića i premijera Ive Sanadera samo još jasnije pokazuje da Hrvatska čini sve što je moguće kako bi otkrila gdje se Gotovina nalazi.

"Jučerašnja poruka govori da će Hrvatska doista učinit sve, kako bi konačno prestale špekulacije koje se uvijek javljaju kod važnih događaja, da se ne poduzimaju svi potrebni koraci", kazala je ministrica pravosuđa.

Ministrica nije željela komentirati napise objavljene u današnjem broju tjednika Globus da je Vlada imala tajnog izaslanika Juru Kapetanovića za pregovore s Gotovinom, rekavši da to "nije njen dio posla".

Ponovila je da Vlada nije u kontaktu s Gotovinom, a zanimljivim je ocijenila da oni koji tvrde kako je odbjegli general u Hrvatskoj nikada ne kažu gdje se točno nalazi.

Pročitajte više