Škare-Ožbolt pozitivno ocijenila sudske procese za ratni zločin

Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt pozitivno je danas u Vukovaru ocijenila sudske procese, koji su se vodili ili se vode za ratne zločine na vukovarskom Županijskom sudu, rekavši kako do sada na to nije bilo nikakvih primjedaba. L

Po njezinim riječima, sve je manje razlika u načinu djelovanja haškog i hrvatskog sudstva. "Vjerujem kako će sudsko vijeće Haškog suda donijeti pozitivnu odluku o prebacivanju spojenog predmeta Ademi-Norac na hrvatski sud", izjavila je Škare-Ožbolt novinarima prije nego što je u pratnji predsjednika vukovarskog Županijskog suda Ante Zeljka obišla gradilište buduće pravosudne zgrade u kojoj će biti zajedno smješteni Županijski i Općinski sud te Županijsko i Općinsko državno odvjetništvo.

Također je najavila da će se u idućoj proračunskoj godini osigurati dodatna sredstva za izgradnju zgrade suda u Vukovaru. Ukupna vrijednost radova procjenjuje se na 34 milijuna kuna.

Ministrica je izrazila zadovoljstvo dosadašnjim radom vukovarskog Županijskog suda, rekavši kako "samo zaljubljenici u svoj posao mogu trpjeti takve neadekvatne uvjete rada u kakvima rade suci vukovarskog Županijskog suda".



(Hina) xžd ydd

Pročitajte više