Skinheadsi pretukli skupinu pankera u Zaboku

SKUPINA od šest-sedam skinheadsa preksinoć je oko 21.30 u Zaboku napala i pretukla skupinu pankera, javljaju mediji. Skinheadsi su u parku, u blizini policijske postaje, zaskočili pankere i brutalno ih pretukli.

U PU krapinskoj-zagorskoj doznajemo kako su u napadu u Parku Milana Prpića sudjelovale dvije skupine maloljetnika. Oko 21.50 policiji je dojavljeno da je jedna skupina maloljetnika bez povoda napala drugu skupinu koja se nalazila u parku.

Glasnogovornik krapinsko-zagorske policije Robert Pavić za Index je potvrdio događaj ističući kako kriminalistička obrada još traje te kako je prerano govoriti o tome što se uistinu dogodilo.

Pavić ističe kako policija zasad ne može potvrditi da se radilo o pripadnicima navedenih subkulturnih skupina, te dodaje kako je s maloljetnicima zatečenima u parku, uz prisutnost njihovih roditelja, obavljen informativni razgovor.

U Općoj bolnici u Zaboku zaprimljene su dvije maloljetne osobe koje su ozlijeđene u tučnjavi. U bolnici navode samo kako su maloljetnici zaprimljeni s tjelesnim ozljedama.

"Napadači su iz Konjščine"

Na forumu portala zagorje.com objavljeni su podaci kako su u napadu u Zaboku navodno sudjelovali mladići iz Konjščine. Među njima je navodno bio i M.B. kojeg u Zaboku poznaju kao problematičnog učenika jedne zabočke srednje škole sklonog nasilju.

Na istom forumu je navedeno kako su napadači jednoj djevojci iz napadnute skupine slomili nos, dok je jednom mladiću "razbijena glava".

Policija huliganima objavila totalni rat

Tučnjava u Zaboku dogodila se svega nekoliko dana nakon brutalnog ubojstva 18-godišnjeg Frane Despića, pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys (BBB), koji je podlegao ozljedama zadobivenim u zagrebačkom parku Ribnjaku gdje su navodno pripadnici Agram Crewa, ekstremne frakcije BBB-a, napali skupinu metalaca.

Despić je bio među napadačima, a umro je nakon što ga je 23-godišnji Aleksandar Koprenica tri puta ubo nožem. Nakon nekoliko dana na internetskim su se forumima pojavile informacije kako će BBB-i osvetiti njegovu smrt tako što će krenuti u "čišćenje Zagreba". Tako bi se već ovog vikenda na udaru zagrebačkih huligana mogli naći pankeri, metalci, rokeri i alternativci.

Osim preksinoćnjeg napada u Zaboku, kojeg policija zasad ne povezuje s najavljenom odmazdom, jedan se napad iste večeri dogodio u zagrebačkoj Dubravi gdje su petorica mladića pokušala napasti drugu skupinu u kojoj su se nalazila četiri mladića i jedna djevojka. Potonja je skupina automobilom uspjela pobjeći napadačima tako što je nakon bijega parkirala u dvorištu policijske postaje u Dubravi.

Šef zagrebačke policije Marijan Tomurad na navedene događaje jučer je reagirao izjavom kako će policija svim raspoloživim sredstvima spriječiti izbijanje bilo kakvih nereda na zagrebačkim ulicama. Ako je vjerovati najavama, kako huligana tako i policije, pred nama bi mogao biti, u najmanju ruku "zanimljiv" vikend.

J.C.

Pročitajte više