Škola u Zadru prijavila da je nastavnik tjelesnog dirao učenicu. Prijava odbačena

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Zadru odbacilo je policijsku prijavu protiv nastavnika tjelesnog u jednoj zadarskoj osnovnoj školi za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta, neslužbeno doznaje Zadarski. Policija je prije nekoliko tjedana kazneno prijavila nastavnika zbog sumnje da je počinio kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina.

Zadarski piše kako se radi o 66-godišnjem nastavniku tjelesnog. Sporni slučaj je prijavila sama škola te je nastavnik odmah udaljen s posla. Trebao bi biti na bolovanju sve do kraja kolovoza, a zatim otići u mirovinu. Sumnjičilo ga se da je neprimjereno dodirivao maloljetnu učenicu. 

Škola dobila potvrdu da se ne vodi postupak protiv nastavnika

Policijska uprava zadarska je potvrdila kako je podigla kaznenu prijavu protiv nastavnika, ali Državno odvjetništvo je obavijestilo školu da se protiv njihovog nastavnika ne vodi nikakav kriminalistički postupak, što znači da je prijava odbačena. 

"Ne znam što su vama rekli iz policije, ali ja sam danas oko 15 sati dobila elektronsku poruku iz Državnog odvjetništva u Zadru da se protiv našeg kolege ne vodi kazneni postupak, što znači da je prijava odbačena. Više od toga ne znam niti mogu govoriti", kazala je ravnateljica škole. Tvrdi kako je škola postupila u skladu s pravilnicima i da je slučaj pravovremeno prijavljen nadležnim tijelima. 

Odbacivanje prijave znači kako tijekom istrage nije pronađeno dovoljno dokaza da bi se postupanje osumnjičenog nastavnika moglo okarakterizirati kao spolna zlouporaba maloljetnog djeteta. Zadarska policija je od početka ove godine zabilježila dva kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više