Skoplje: Najavljena izvanredna sjednica Vlade

VLADA Makedonije održat će danas, povodom tragične smrti predsjednika Borisa Trajkovskog, izvanrednu sjednicu na kojoj će sudjelovati predsjednici Sobranja i Ustavnog suda, izjavio je na konferenciji za novinare u Skoplju makedonski ministar rada i socijalne skrbi Jovan Manasievski.

Izvanredna sjednica, kako je najavio Manasievski, održat će se u 17 sati, nakon dolaska premijera Branka Crvenkovskog iz Irske, a nakon sjednice bit će objavljeno priopćenje.

Manasievski je izjavio da je u Skoplje stigao dopis MUP-a Bosne i Hercegovine u kojemu se navodi da je pronađeno mjesto pada zrakoplova predsjednika Borisa Trajkovskog. Mjesto nesreće je na području planine Risnik, u općini Ljubinje, međutim, još uvijek nije obavljen očevid na mjestu nesreće, jer je teren izuzetno nepristupačan.

On je izvijestio da je makedonska vlada osnovala koordinaciju sastavljenu od djelatnika relevantnih ministarstava koji su se uputili u BiH kako bi zajedno s vlastima BiH sudjelovali u utvrđivanju činjeničnog stanja na mjestu nesreće i surađivali u istražnom postupku.

Pročitajte više