Škoro se u saboru žalio na HRT: Hrvatski skladatelji su nedovoljno zastupljeni

Foto: PIXSELL/Patrik Macek

U SABORU je danas inflacija glavna tema slobodnih govora. Zastupnica HDZ-a Grozdana Perić pohvalila je vladine interventne mjere za obuzdavanje cijena goriva kojima se brine o standardu građana, a SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić rekao je da očekuje veći iskorak u zaštiti najranjivijih.

Osvrnuvši se na cijene goriva Perić je pohvalila intervenciju vlade naglasivši da bi u suprotnom cijena nafte odnosno benzina bila viša od 20 kuna. Vladu itekako brine što se događa i vlada vodi računa o standardu građana i o gospodarstvu, dodala je HDZ-ova zastupnica.

SDP očekuje bolje vladine mjere u borbi protiv inflacije

Siniša Hajdaš Dončić (Klub zastupnika SDP-a) potvrdio je da vlada ublažava inflatorne pritiske, ali i rekao kako očekuje jači, bolji i veći iskorak u zaštiti najranjivijih građana. SDP predlaže usklađivanje mirovina s rastom potrošačkih cijena, osiguravanje novog energetskog dodatka za najranjivije, ali i njegovo proširivanje na male i srednje tvrtke. "Jedino rješenje na razini Europske unije je i razbiti svetu kravu, a to je smanjenje PDV-a na gorivo", kazao je Hajdaš Dončić.

Škoro se žalio na HRT

Emil Daus (Klub zastupnika IDS-a) u slobodnom govoru istaknuo je važnost održivog razvoja, zaštitu vode, zraka, tla, te posebno održivo upravljanje prostorom. Nakon zabrane parceliranja poljoprivrednog zemljišta, treba hitno pristupiti sprečavanju kaosa na šumskom zemljištu, kao i pojačati građevinske inspekcije na terenu, kazao je IDS-ov zastupnik.

Miroslav Škoro (Klub zastupnika Za pravednu Hrvatsku) prigovorio je pak HRT-u zbog, kako je ocijenio, nedovoljne zastupljenosti hrvatskih skladatelja, dirigenata i izvođača u Majstorskom ciklusu Simfonijskog orkestar HRT-a za sezonu 2022./2023. "Štite li se tako hrvatska kultura i nacionalni identitet?" upitao je Škoro.

 

Pročitajte više