LOKALNI IZBORI

Škoro ukrao status komičaru, sakrio mu ime i blokirao ga pa se ispričao

Foto: Facebook/Miroslav Škoro

MIROSLAV ŠKORO, pjevač i kandidat Domovinskog pokreta, danas je na Facebooku objavio status komičara Tomislava Primorca, pri čemu je u objavi sakrio njegovo ime.

Naime, splitski komičar Tomislav Primorac jučer je na svom Facebook profilu objavio prilično zabavan status u kojem navodi kako bi u Splitu trebalo osnovati političku stranku po uzoru na MOŽEMO, pri čemu bi se ona trebala zvati TRIBALO BI.

"Mislim da bi Split triba napravit svoju političku stranku po uzoru na MOŽEMO! Samo bi se splitska stranka u tom slučaju zvala TRIBALO BI...

Ne bi imali nikakav previše proaktivan politički program. Samo bi govorili šta bi tribalo napravit, mislili da smo svojim isticanjem onoga bi tribalo već učinili dovoljno za društvo, čekali da neko drugi to napravi i stajali sa strane komentirajući kako se to moglo puno bolje napravit.

Mislim da se razumimo, ja tu stranku neću osnovat.

Al da bi tribalo – tribalo bi...", napisao je Primorac.

Mislim da bi Split triba napravit svoju političku stranku po uzoru na MOŽEMO! Samo bi se splitska stranka u tom slučaju...

Posted by Tomislav Primorac on Sunday, April 11, 2021

Škoro ukrao Primorčev status pa sakrio ime autora

Sve bi ostalo na tome da danas Miroslav Škoro nije objavio screenshot Primorčevog statusa, pri čemu je ime i prezime autora bilo zacrnjeno, odnosno sakriveno.

"Dobio sam danas fantastičnu poruku iz Splita i s velikim veseljem to dijelim sa svim posjetiteljima mog profila. Moram vam na to reći da kako bi u Splitu tribalo, tako bi u Zagrebu Možemo, a mi iz DP-a svugdje možemo BOLJE", napisao je Škoro.

Nedugo zatim jedan komentator pod Škorinom objavom upozorio je da se radi o statusu komičara Tomislava Primorca, a potom je na svom Facebook profilu reagirao i sam Primorac, ustvrdivši da je blokiran na Škorinoj stranici, pa prozvao Škoru zbog autorskih prava.

"Ono kad ti Škoro podijeli status, ne tagira te, pa te još i blokiraju na njegovoj stranici"

"Ono kad ti Miroslav Škoro  podijeli status, a ne tagira te, pa te još i blokiraju na njegovoj stranici da ne možeš ostavljat komentare ispod objave :)", napisao je Primorac.

"Gospodine Škoro, ne znam tko vam je poslao ovu fantastičnu poruku iz Splita, ali moram se pobrinuti da ste dobro shvatili što je točno pjesnik, no dobro - komičar, htio reći. Namjera mog statusa nije bila da se osvrnem na političke stranke, a još manje da političke stranke zloupotrebljavaju moje rečenice i uprežu ih u korist svoje promocije i podbadanja drugih stranki. Dapače, tema ovog teksta je najmanje politika", stoji u Primorčevoj objavi.

"Možda sam ipak samo ljubomoran što ste Vi veći influenser od mene i to s mojim objavama"

"Moja namjera je primarno da nasmijem ljude, a usput se i kritički osvrnem na negativne karakteristike mentaliteta ljudi iz moje sredine. Ali ako baš želite da vam radim na PR-u, javite se, pa ćemo se dogovoriti oko cifre. Ali kad već radimo na boljem društvu, moram reći da me smeta kad vidim da se nečije riječi spominju bez potpisivanja autora, ali s obzirom da su riječi upregnute u političke svrhe, možda i bolje da autor nije potpisan. Ipak, kao glazbenik, smatram da biste trebali više cijeniti autorska prava", napisao je Primorac, pa dodao: "A tko zna, možda sam ipak samo ljubomoran što ste Vi, kao političar, veći influenser od mene, i to ni više ni manje nego s mojim objavama".

"#TribaloBi cijeniti autorska prava.

#TribaloBi ne koristiti tuđe riječi u drugom kontekstu.

#TribaloBi ne blokirati ljude sa Facebook stranice kad vam upute na pogrešku.

#TribaloBi se fokusirat više na poboljšanje sebe, a manje na kritiku drugih", zaključio je Primorac.

Ono kad ti Miroslav Škoro podijeli status, a ne tagira te, pa te još i blokiraju na njegovoj stranici da ne možeš...

Posted by Tomislav Primorac on Monday, April 12, 2021

Škorina isprika

Škoro se na kraju ipak ispričao Primorcu.

"Upozoravaju me da je autor ovog teksta gospodin Tomislav Primorac, vrlo nadaren i talentiran čovjek. Ovaj tekst sam dobio bez zaglavlja u kojem je njegovo ime i prezime, a misleći da isti kruži društvenim mrežama, objavio sam ga. Ispričavam se g. Primorcu jer sam ja zadnja osoba na svijetu koja bi kršila tuđa autorska prava. Previše ih cijenim jer sam i sam autor i meta mnogobrojnih krađa i kršenja autorskih prava. Gospodine Primorac, ispričavam se još jednom i ako vam smeta moja objava, ja ću je istog trenutka obrisati", napisao je Škoro.

ISPRIKA GOSPODINU TOMISLAVU PRIMORCU Upozoravaju me da je autor ovog teksta gospodin Tomislav Primorac, vrlo nadaren i...

Posted by Miroslav Škoro on Monday, April 12, 2021

Pročitajte više