Slavonac bivšu ženu zvao 6000 puta, poslao joj 11.000 poruka, prijetio smrću...

Ilustracija: Davor Javorović/PIXSELL

PROTIV 42-godišnjeg Slavonca podignuta je optužnica zbog nametljivog ponašanja i prijetnji supruzi. Optužnicom ga se tereti da je u razdoblju od 28. siječnja do 26. listopada prošle godine sa svog mobitela bivšoj ženi uputio čak 6138 neželjenih poziva i poslao 11.059 SMS-ova, piše Glas Slavonije.

U porukama je izjavljivao ljubav, pozivao je da mu se vrati i da žive zajedno s djecom kao obitelj, vrijeđao ju, psovao, govorio da ne vodi brigu o djeci...

Svakodnevno ju je pratio, prijetio joj smrću...

Optužnicom ga se tereti i da je svakodnevno obilazio njezino radno mjesto i promatrao s kim se druži i razgovara, slijedio je automobilom kada bi odlazila s posla te s viših građevina dalekozorom promatrao dvorište kuće u kojoj živi. Svim navedenim ustrajno je i kroz dulje vrijeme pratio i uhodio drugu osobu i s njom nastojao uspostaviti neželjeni kontakt te time kod nje izazvao tjeskobu i strah za njezinu sigurnost, a nametljivo ponašanje počinjeno je prema bliskoj osobi.

Drugom točkom optužnice 42-godišnjak se tereti da je 4. rujna 2022., rano ujutro u jednom slavonskom gradu, da bi uplašio bivšu suprugu, sa svog mobitela nazvao maloljetnu kći. Slavonac je, revoltiran što mu se bivša nije htjela javiti, rekao: "Sve ću vas poubijati na spavanju."

Riječi prijetnje prenesene su majci. U tom slučaju bliskim osobama prijetio je smrću. Odvjetništvo traži od nadležnog suda da ga se za svako kazneno djelo osudi na po godinu dana zatvora te da mu izrekne jedinstvenu kaznu u trajanju od dvije godine.

Rekao je da je te poruke slao sin

Slavonac je na ispitivanju naveo da ne prati nikoga, a da je poruke poslao sin, s obzirom na to da je mobitel zajednički. Kazao je da je zvao bivšu suprugu samo radi djece, a dolazila je kod njega posuđivati novac. Tvrdio je da nije prijetio preko poziva te da nije uopće zvao.

Žrtva je istražiteljima potvrdila da je bivši suprug radio sve što je u optužnici navedeno, a boji ga se jer joj je više puta rekao da ako zbog nje završi u zatvoru, da će se on iz zatvora vratiti, a da će ona tek vidjeti što će joj se dogoditi. Potvrdila je da su u braku bili do lipnja 2021. te je protiv njega podnosila nekoliko kaznenih prijava, nakon kojih je pravomoćno osuđen.

Odvjetništvo smatra da se nametljivo ponašanje 42-godišnjaka ogleda i u tome što se radi o vremenskom razdoblju od deset mjeseci i izrazito izraženoj upornosti, što se ogleda u enormnom broju upućenih SMS-ova i telefonskih poziva koji su nedvojbeno za oštećenicu bili neželjeni. S obzirom na to da je višestruki opći i specijalni povratnik, da se radi o kaznenim djelima počinjenim na štetu iste žene, predloženo je da mu sud izrekne kaznu zatvora.

Pročitajte više