Slavonski Brod: A. Vlašić prekinut će prosvjed

Predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata 1990.1991. Brodskoposavske županije Antun Vlašić, koji je jutros pred zgradom Općinskoga suda u Brodu počeo štrajk glađu, prosvjed će nastaviti do sutra ujutro i tada ga prekinuti.

Prvotnu nakanu da lancima vezan za klupu u parku pred sudom prosvjeduju do svršetka lokalnih izbora promijenio je kad je, kako je potvrdio Hini, iz resornoga ministarstva dobio jamstva kako će u Slavonskome Brodu uskoro biti održan sastanak s temom o bržem rješavanju braniteljskih problema.

Vlašić je jutros počeo prosvjed zbog, kako je rekao, nemogućnosti da članovima svoje udruge pomogne u rješavanju statusnih pitanja. Također je nezadovoljan pojedinim provedbenim pravilnicima novoga Zakona o braniteljima i posebno odnosom političara prema njima.

Antun Vlašić (41), 30-postotni je invalid, ne boluje od PTSP-a te, kako kaže, iako je svoj status riješio, godinama se bori za zakon koji neće biti pod političkim utjecajem. Vlašića su prijepodne obišli i predstavnici brodskoga Tima za psihosocijalnu pomoć koji su o svemu obavijestili i resorno ministarstvo. Izrazili su spremnost da posreduju u organiziranju okruglog stola o braniteljskim problemima.

(Hina) xvruz ysp

Pročitajte više