Slavonski Brod - istražni zahtjev protiv osumnjičenih za trostruko ubojstvo

Protiv Antuna Blaževića i Darka Vukojevića, dvojice osumnjičenih za trostruko ubojstvo u središtu Slavonskoga Broda, županijski državni odvjetnik Stjepan Haramustek podigao je istražni zahtjev i za obojicu predložio pritvor u trajanju od 30 dana.

Osumnjičenici su kasno sinoć, uz velike mjere sigurnosti, iz Županijskog suda u Slavonskome Brodu, gdje su uz kaznenu prijavu privedeni istražnom sucu, prepraćeni u istražni zatvor u Požegi. Pred istražnim sucem branili su se šutnjom i zasad nisu zatražili branitelje. Županijsko državno odvjetništvo tijekom prijepodneva protiv njih je podiglo istražni zahtjev kojim im se terete za obično ubojstvo, kazneno djelo iz čl. 90.

"Prema postojećem zakonu za takvo kazneno djelo predviđena je najmanja kazna od pet, a najveća od 15 godina zatvora", pojasnio je županijski državni odvjetnik Haramustek. U interesu istrage Haramustek nije želio komentirati nagađanja o njezinu eventualnom proširenju.

"Istraga će pokazati koliko ima osnova za takvo postupanje. Ako ih bude, svakako ćemo proširiti istražni zahtjev, odnosno dopuniti ga novim djelima ili novim osobama", izjavio je Haramustek..



(Hina) xvruž yvkn

Pročitajte više