Protiv slavonskog dožupana ne vodi se postupak zbog kršenja samoizolacije

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

POŽEŠKO-SLAVONSKI dožupan Vedran Neferović, čije je fotografije navodnog kršenja samoizolacije objavio slavonski portal 034, a on potom unutrašnjoj kontroli MUP-a prijavio kako su fotografije snimljene iz policijskog auta, dobio je odgovor Državnog inspektorata da protiv njega nije zaprimljena nikakva prijava vezana za kršenje samoizolacije. 

“Državni inspektorat do danas, 14.09.2020. godine nije zaprimio prijavu vezanu za kršenje mjera samoizolacije te ne vodi  postupak protiv fizičke osobe Vedrana Neferovića iz Požege, Bana Josipa Jelačića 1”, stoji u odgovoru koji je zaprimio odvjetnički ured koji ga zastupa.

Slavonski portal objavio fotografije dožupana, on tvrdi da su snimljene iz policijskog auta

Podsjetimo, slavonski portal 034 objavio je početkom rujna tekst s fotografijama požeško-slavonskog dožupana Vedrana Neferovića ispred njegove kuće dok mu je bila propisana samoizolacija zbog zaraze covidom-19. 

Nakon što je vidio fotografije, Neferović je pomoću nadzornih kamera utvrdio da su snimljene iz policijskog auta koje je u vrijeme njihovog nastanka tri puta u manje od pet minuta prošao ispred njegove kuće. Slučaj je prijavio unutarnjoj kontroli MUP-a te im je ustupio i snimke policijskog vozila.

Iz policije potvrdili da je sporni automobil u vlasništvu MUP-a

Iz PU požeško-slavonske za Index su odgovorili kako je spomenuti osobni automobil službeno vozilo Ministarstva unutarnjih poslova bez policijskih obilježja “kojim su navedenog dana službu obnašali policijski službenici Policijske postaje Požega, na svom postajnom području”. Dodali su kako policijski službenici tog dana nisu imali nalog za postupanje niti su primjenjivali policijske ovlasti.

Pročitajte više