"Slika srpskog zdravstva": Djevojčica umrla, liječnici gledali televiziju i pili

PETOGODIŠNJA djevojčica iz Vranja umrla je od gušenja izazvanog upalom ždrijela, izvijestilo je srpsko Ministarstva zdravstva, prenosi Press u tekstu s naslovom "Slika srpskog zdravstva" u kojemu se za smrt djevojčice optužuju liječnici.

Naime, roditelji djevojčice tvrde da liječnici nisu pružili njihovoj kćeri brzu i adekvatnu pomoć te tvrde kako je mnogo vremena izgubljeno kada je djevojčica večer prije smrti čak dvaput iz bolnice vraćena kući. Preminula je u subotu 8. siječnja u 4.30 ujutro, a prvi je put kod liječnika odvedena dan prije u 14.30 sati. Pedijatar je tada utvrdio upalu ždrijela, dao terapiju i vratio je kući. Stanje joj se pogoršalo pa su je roditelji oko 22.30 odveli na Hitnu odakle su je liječnici nakon što su joj dali injekciju vratili kući.

No, sat iza ponoći roditelji su opet djevojčicu doveli u bolnicu, kako piše Press pozivajući se na izjave roditelja, otac je razvalio vrata bolnice jer su bila zaključana. "Našli smo osoblje kako na trećem katu bolnice gleda televiziju. A nakon što su nam priopćili da nam je dijete mrtvo, vidio sam liječnika kako pije alkoholno piće. Da sam imao pištolj, sve bih ih pobio", priča otac koji je siguran da će sve pokušati zataškati.

Pročitajte više