SLJEDEĆEG TJEDNA POTPISIVANJE NOVIH SPORAZUMA BiH I RH

Skorašnji sastanak Međudržavnog vijeća za suradnju Hrvatske i Bosne i Hercegovine trebao bi rezultirati potpisivanjem dvaju novih međudržavnih sporazuma a u sljedećih godinu dana može se očekivati rješavanje svih preostalih otvorenih pitanja u odnosima između dvije zemlje, izjavio je u srijedu u Sarajevu član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Nakon sjednice državnog Predsjedništva na kojoj je usvojena platforma za razgovore na sjednici Međudržavnog vijeća što bi se 7. lipnja trebala održati u Zagrebu, Čović je novinarima kazao kako će tom prigodom biti potpisani Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja te Sporazum o provedbi sudbenih odluka.

Na dnevnom redu zagrebačkog sastanka, prema Čovićevim rječima, naći će se i granična pitanja, prije svega ono vezano za izgradnju zaobilaznice oko Kostajnice.

Političko vodstvo BiH potaknut će i razgovore o projektu gradnje cestovnog koridora VC kao i Jadransko-jonske autoceste.

Ukupne odnose između Hrvatske i BiH Čović je ocijenio dobrima dodavši pri tom kako bi u sljedećih godinu dana trebala biti riješena i preostala otvorena pitanja poput statusa luke Ploče te dvojnog državljanstva.

(Hina) xrm ybs

Pročitajte više