Slonica 13-godišnjeg dječaka izgazila na smrt

POMAHNITALA slonica nogama je jučer brutalno izgazila 13-godišnjeg dječaka koji ju je pokušao nahraniti mangom. Guillermo Gonzalez poginuo je nakon što je ušao u slabo ograđeni prostor u kojem je slonica živjela u zoološkom vrtu u paragvajskom gradu Asuncionu.

Kako javljaju lokalni mediji, Guillermo je bez problema prešao preko niže kamene ograde i provukao se kroz dvostruku metalnu ogradu, te s mangom u rukama i ništa zloga ne sluteći došao do 4 i pol tone teške životinje.

Slonica Maia nije se međutim obradovala voćki već se uplašila uljeza na svojem ionako skučenom teritoriju, te je 13-godišnjeg dječarca poput perca zgrabila svojom snažnom surlom i zavitlala ga pod prednje noge.

Maijin dreser u zoo vrtu nije stigao niti reagirati a dječak je već primio seriju kobnih udaraca koji su ga na mjestu usmrtili. Nakon što je Maximo Ramos standardnim zapovijedima uspio slonici narediti da pusti dječaka šokirani posjetitelji zoo-a mogli su vidjeti samo dječakovo beživotno tijelo koje je ležalo na zemlji.

Direktor Zoo-a u Asuncionu Carlos Britos, nakon nesreće je izjavio kako je slonica shvatila da joj je stranac ušao na teritorij, te da ga je zbog toga uhvatila i izgazila.

Maximo Ramos, koji se inače brine o Maiji, je rekao da je već i ranije intervenirao kako bi spriječio stradavanje radoznalih posjetitelja, a isto je učinio i jučer. Kaže da ga je slonica nakon zapovjedi poslušala, ali je za dječaka bilo prekasno.

Ravnatelj Zoo-a Maiju je okarakterizirao kao poslušnu i poučnu životinju, no očito je da slonica u svojih 35 godina života nije naučila kolika joj opasnost prijeti od 13-godišnjeg dječarca s mangom u ručicama.

Foto: Arhiva

I.K.

Pročitajte više