Slovenija: Nastavljeno suđenje za rovinjski masakr

SUĐENJE za prošlogodišnje trostruko ubojstvo u rovinjskom naselju Valsavie nastavljeno je u petak pred okružnim sudom u Ljubljani suočavanjem glavnooptuženog Ivana Periča s drugooptuženim Igorom Miškovičem, koji je ujedno i glavni svjedok optužbe i brani se sa slobode.

Kako je u svom iskazu u sudnici ustvrdio Miškovič, glavnooptuženog Periča upoznao je dva tjedna prije masakra u kojemu su nastradali Peričeva majka Vesna Pavlin Rakič, očuh Georg Rakič i polubrat Bojan Rakič, a prodao mu je i poštolj marke "škorpion" s prigušivačem kojim su ubojstva izvršena.

Miškovič je priznao da je Periča ucijenio, pokušavajući od njega dobiti 50.000 eura za šutnju o onome što je znao, a odbio je navode glavnooptuženog da je zapravo i sam član mafijaškog društva koja je ubila Rakičeve.

Peričev odvjetnik Peter Čeferin zatražio je da se ispita podatak da li se protiv drugooptuženog i krunskog svjedoka u procesu Miškoviča vode tri kaznena postupka, čime bi doveo u pitanje vjerodostojnost svjedočenja na kojemu se temelji dobar dio istrage.

Miškovič je naime policiji predao i videokasetu na kojoj je Perič priznao ubojstva, no obrana tvrdi da je to priznanje iznuđeno drogama. Suđenje za ubojstva u Rovinju nastavit će se ispitivanjem ostalih svjedoka idućeg tjedna.

Pročitajte više