Slovenija: U jučerašnjoj nesreći nema hrvatskih državljana

U PROMETNOJ nesreći blizu mjesta Trebnje na cesti Ljubljana-Novo Mesto, u kojoj je u utorak poginulo osam ljudi, nije bilo teže nastradalih hrvatskih državljana.

Iako identifikacija tijela još nije završena, slovenski mediji navode da su se u golfu koji je izgorio nakon lančanog sudara nalazile četiri radnice jedne tekstilne tvornice, koje su se vraćale s posla u Novom Mestu, a u xari-citroen koja je također potpuno izgorjela nastradala je obitelj iz Kranjske Gore, među njima i 5-godišnja djevojčica.

Policijska istraga o jednoj od najtežih prometnih nesreća u Sloveniji u zadnjih desetak godina i dalje traje. Prema do sada poznatim podacima, do nje je došlo kad je 26-godišnji vozač kombija iz Ljubljane u desnom nepreglednom zavoju izletio na suprotnu stranu ceste, udarivši u kamion s prikolicom zagrebačkih registarskih oznaka koji je vozio 29-godišnji hrvatski državljanin.

I jedan i drugi vozač ostali su živi, kao i drugi sudionici lančanog sudara nastalog nakon nesreće, jer su uspjeli izaći iz vozila koje je zahvatio požar. To nije nije uspjelo putnicima u golfu i citroen-xari koji su ukliješteni ispod prikolice kamiona na kojoj su se nalazili automobili u plamenu.

Prema navodima slovenskog radija, jaki požar izazvan je prilikom sudara oštećenjem spremnika s gorivom na kamionu, a vatrogascima koji su vrlo brzo došli na mjesto nesreće trebalo je šest sati da dođu do tijela nastradalih u uništenim automobilima.

Pročitajte više