Slovenska firma zatvara kasina uz granicu s Italijom

Ilustracija:123rf

ZBOG nove situacije u Italiji, gdje je zbog širenja koronavirusa preventivna karantena proširena na područje cijele države, slovenska tvrtka HIT iz Nove Gorice zatvorila je neka svoja kasina uz granicu, u kojima su najčešći gosti Talijani.

Situacija se mijenja iz dana u dan i u Sloveniji i u Italiji, pa tome moramo prilagoditi naše djelovanje. Naši djelatnici u kasinima koja idućih dana neće raditi dobit će odluku o čekanju, kazao je u izjavi za javnost direktor HIT-a Tomaž Repinc te dodao da je to do sada njihova najteža poslovna odluka, ali da je donose kako bi zaštitili zaposlene i posjetitelje.

HIT ima dvadesetak hotela, kasina i salona za zabavu na području Nove Gorice i Kranjske Gore, uglavnom namijenjene obližnjim  gostima iz Italije koji ostvaruju najveći promet.

Nadzor na granicama

Za sada kasina u Kranjskoj Gori ostaju otvorena, a od danas su preventivno zatvorena njihova kasina u hotelima Perla i Park u Novoj Gorici, Drive-in u Vrtojbi i Aurora u Kobaridu, a tako će ostati najmanje do idućega petka.

Zbog stanja u susjednoj Italiji slovenski ministar za zdravstvo Aleš Šabeder najavio je da će danas ili sutra na graničnim prijelazima s Italijom biti uspostavljen nadzor kako bi se spriječile mogućnosti novog unosa koronavirusa, ali da se ne radi o "zatvaranju" granice nego preventivnim mjerama kontrole, a u nadzor ulaznih točaka uz policiju će biti uključeni zdravstveni djelatnici.

Prema kasno sinoć objavljenim podacima, u Sloveniji je trenutačno 25 zaraženih koronavirusom, od toga je 15 slučajeva unosa infekcije iz inozemstva, većinom iz Italije, dok su ostalo sekundarne infekcije, nastale kontaktima s nositeljima virusa koji su boravili u inozemstvu. Među zaraženima je više zdravstvenih djelatnika, po novim podacima njih sedam.

Pročitajte više