Slučaj Karlovačka Pivovara: Saslušana obitelj i susjeda pokojnog Martinovića

U NASTAVKU provođenja istrage protiv petero okrivljenika i Karlovačke pivovare danas su u Istražnom centru Županijskog suda u Karlovcu svjedočili supruga i sin pokojnog Zdravka Martinovića, te njihova susjeda Katica Curman.

Desanka Martinović, supruga tragično preminulog Zdravka Martinovića, danas je pred sutkinjom Jasminkom Jerinić Mušnjak ponovno prepričala slučaj, a iskaz je, kako prenosi Radio Mrežnica, ponovila i pred novinarima okupljenima ispred zgrade Suda.

"Kazala sam sve onako kako sam i vama govorila, da je išao u četiri sata kada ništa nije smrdilo, pa da je išao u 18 i 40 nakon čega se više nije vratio. Kao i vama prije, i njoj sam danas rekla da se borimo već dvije godine s tim, da nam krepavaju životinje, mačke, i da kad god je Šeri došla na nižu razinu toga izvora, padala je u nesvijest i to većinom u vrijeme vikenda ", kazala je Martinović.

Katica Curman, susjeda obitelji Martinović koja je 23. veljače prva priskočila u pomoć nesretnom Zdravku Martinoviću također je danas svjedočila, a iskaz o psu Šeri koja je toga dana uginula kraj potoka Grabice pored Karlovačke pivovare, dao je sin pokojnog Martinovića, Goran Martinović.

Iako obdukcijski nalaz pokojnog Zdravka Martinovića još uvijek nije stigao, u Županijskom ga sudu uskoro očekuju, a nakon toga i Državno odvjetništvo će odlučiti hoće li promijeniti kvalifikaciju djela protiv petero okrivljenih rukovoditelja iz Karlovačke pivovare.

Podsjećamo, istražni postupak zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a u vezi sa smrću Zdravka Martinovića i njegova psa provodi se protiv pet okrivljenika Gabora Ligetija, Slavena Siladića, Zrinke Odrčić, Marije Tufeković i Marinka Kovačevića te šestookrivljene Karlovačke pivovare kao pravne osobe. Za sutra je zakazano istražno ročište na koje su pozvani radnici Karlovačke pivovare.

Jesu li recentni događaji, prilično nepoćutni za rad i reputaciju Karlovačke pivovare, naštetili njezinu poslovanju, poslovna je tajna.

B.S.
Foto:Radio Mrežnica

Pročitajte više