Smanjuje se broj Sanaderovih kadrova: Splitski HDZ izbacio Lovrinčevića iz stranke

GRADSKI odbor splitskog HDZ-a gotovo je jednoglasno večeras odlučio da se Marija Lovrinčevića, člana Uprave HAC-a i Nadzornog odbora Brodosplita, isključi iz stranke zbog podrške Draganu Primorcu, s kojim je viđen na njegovom štandu prošlog vikenda na splitskoj rivi.

> Propast Marija Lovrinčevića: Zbog Primorca leti iz HDZ-a

Uz par suzdržanih, svi protiv Lovrinčevića

Bilo je tek par suzdržanih, nitko nije bio protiv isključenja. Crno se nakon ovoga piše Lovrinčeviću koji je u HDZ prešao iz HSLS-a 2003. godine. U HDZ ga je pozvao nedavno preminuli bivši splitski gradonačelnik Zvone Puljić, a nije tajna da je Lovrinčević uživao veliku podršku Ive Sanadera, koji ga je uostalom i smjestio u HAC i Brodosplit.

Sanadera više nema, pa i njegovi ljudi lagano nestaju s visokih i odgovornih pozicija. Lovrinčević je, koliko čujemo, danas pokušao spasiti što se spasiti da, no bez uspjeha. Gubitkom članstva u HDZ-u, sasvim je izvjestan i gubitak mjesta u Upravi HAC-a i Nadzornom odboru Brodosplita, a zbog niza afera u HAC-u za Lovrinčevićev rad zainteresiralo se i Državno odvjetništvo. Čini se kao da gore ne može. 

Pročitajte više