Smijenjen pravoslavni svećenik koji je u Crnoj Reci narkomane liječio udarcima lopatom

PRAVOSLAVNI svećenik i upravitelj duhovno rehabilitacijskog centra Crna Reka u kojem su narkomane liječili batinanjem lopatama Branislav Peranović smijenjen je sa svoje dužnosti.

> Navala na liječenje lopatom: Narkomani pohrlili u centar Crna Reka

> Ubijanje Boga u srpskom narkomanu: Obitelj pretučenog najavila tužbu protiv odgovornih

> Video: Srbi narkomane liječe brutalnim premlaćivanjem

Zanimljivo je da na to mjesto u centru dolazi njegov dosadašnji zamjenik Dejan Jakovljević koji je morao biti upoznat sa načinima na koji se tamo liječe ovisnici. Vladika Artemije, koji je smijenio Peranovića, prije nekoliko dana je tvrdio da je cijela hajka oko kažnjavanja u centru izašla u javnost zbog njegovog protivljenja dolasku američkog potpredsjednika Josepha Bidena, no u posljednje vrijeme i on žestoko napada postupke u centru, piše Blic.

U svom jučerašnjem priopćenju poručio je da su to "nedopustive i neprimjerene metode". Srpska pravoslavna crkva zatražila je od vladike Artemija da raspusti cijeli centar što on ipak nije učinio. Podsjetimo, prošlog tjedana iz toga centra je izašla video snimka na kojoj se vidi iživljavanje osoblja centra nad jednim od narkomana. Prvo su ga tukli lopatom po leđima, da bi sve završilo i na mlaćenju nogama i šakama. Pretučeni štićenik najavio je tužbu protiv centra.

I.Kri.
Foto: YouTube

Pročitajte više