Smijenjen šef zagorske policije. Navodno je bio pijan u društvu člana narkobande

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Zvonimir Petrović danas je, nakon samo dva mjeseca obnašanja te dužnosti, razriješen i slijedi mu disciplinski postupak zbog nedoličnog ponašanja izvan službe, priopćila je policija.

Petrović je jučer podnio zahtjev da ga se razriješi s radnog mjesta načelnika PU krapinsko-zagorske, a uvažavajući razloge zbog kojih je to zatražio, s današnjim je danom i razriješen, navode u priopćenju. 

Počinio tešku povredu službene dužnosti

Dodaju da će glavni ravnatelj policije Nikola Milina nadležnom disciplinskom sudu MUP-a podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv Petrovića zbog sumnje da je kao policijski službenik počinio težu povredu službene dužnosti u vidu nedoličnog ponašanja izvan službe na štetu ugleda policije.

Zvonimir Petrović je na mjesto načelnika PU krapinsko-zagorske imenovan 23. ožujka ove godine.

Alkoholiziran zatečen u društvu u kojem je bio jedan od pripadnika narkobande

Jutarnji list neslužbeno doznaje da je Petrović smijenjen jer se alkoholiziran zatekao u zagrebačkom lokalu u društvu u kojemu je bio i jedan od osumnjičenih za pripadnost narkobandi Dina Muzaferovića Cezara, a kojega su došli uhititi policajci za suzbijanje organiziranog kriminala.

Petrović 2018. suspendiran s mjesta šefa zagrebačke krim policije zbog zlouporabe položaja

U siječnju 2018. MUP je objavio da je Petrović, koji je bio voditelj službe organiziranog kriminaliteta u zagrebačkoj policiji, suspendiran s dužnosti zbog zlouporabe položaja.

U MUP-ovu odgovoru za Index 2018. navodi se da je "policijski službenik Zvonimir Petrović privremeno udaljen iz službe 22. prosinca 2017. godine zbog sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti navedene u članku 96 stavak 1. točka 3. i 4. Zakona o policiji".

Spriječio privođenje

Prema tada neslužbenim informacijama, Petrović je u prosincu 2018. navodno spriječio policajce da osumnjičenika iz tzv. krim miljea koji je vozio automobil s krivotvorenim dokumentima predaju pritvorskom nadzorniku, pa je pušten da se brani sa slobode.

Pročitajte više