Smijenjen župnik koji se posvađao i skoro potukao s vjernicima

Foto: Google street view

TEMA dana u Kotoribi je i dalje događaj koji se dogodio na nedjeljnoj misi. Tamošnji župnik vlč. Marinko Prstec, prema riječima vjernika, sišao je s oltara i posvađao se, praktički, s cijelom crkvom.

Sukob je nakon verbalnog došao do ruba fizičkog incidenta, nakon čega im je župnik rekao da mu je svejedno hoće li ostati na misi i da mogu napustiti crkvu, što su i učinili.

Iz Varaždinske biskupije su danas o svemu poslali kratak odgovor, a o incidentu u kotoripskoj crkvi se nisu očitovali.

"S današnjim danom vlč. Marinko Prstec razriješen je službe župnika u Kotoribi zbog bolesti, a novim župnikom imenovan je vlč. Ivan Kljunić", odgovorio je za eMeđimurje Marko Domiter, biskupov tajnik.

Vjernici ga budili jer bi zaspao na početak mise

"Sve je počelo na jutarnjoj misi prozivanjem pojedinih vjernika koji nisu bili prisutni, dok je na glavnoj misi nakon samo desetak minuta sišao s oltara i posvađao se, praktički, s cijelom crkvom. Sukob je došao do ruba fizičkog incidenta, nakon čega nam je velečasni rekao da mu je svejedno hoćemo li ostati na misi i da možemo napustiti crkvu, što smo i učinili", kaže svjedok.

"Znamo da je i velečasni samo čovjek, k tome još i mlad, sa svim ljudskim vrlinama i manama, ali preko nekih riječi i uvreda koje je izgovorio jednostavno nismo mogli prijeći, koliko god je kršćanski opraštati", dodaje.

"Na početku je sve bilo u redu, ali s vremenom su počeli problemi. Župnik je znao kasniti na misu ili se dogodilo da bi zaspao pa ga je trebalo buditi. U posljednje vrijeme sukobio se i s vjeroučiteljicom kojoj je branio čitati na misi i pripremati djecu za prvu pričest. Sve to znali su biskup i dekan, ali se ništa nije poduzimalo, međutim sada je krajnje vrijeme da se nešto učini jer je ovakvo ponašanje prevršilo svaku mjeru", priča izvor za eMedjimurje.

Pročitajte više