Smijenjena Kosoričina pomoćnica osumnjičena za zlouporabu ovlasti

ZDENKA NINIĆ od danas i službeno više nije pomoćnica ministrice obitelji i branitelja Jadranke Kosor, potvrdio nam je glasnogovornik tog ministarstva Berislav Živković, jer je na zatvorenoj sjednici Vlade na prijedlog svoje šefice razriješena te dužnosti.

Početkom je kolovoza protiv nje podnesen istražni zahtjev, jer je 1999. godine dok je radila kao pravnica u Centru za socijalnu skrb omogućila jednom muškarcu da prevari vlastite malodobne kćerke, i proda stan koji je bio u njihovom vlasništvu. Slučaj je prijavila baka, a USKOK je utvrdio da je ona zlouporabila ovlasti i osumnjičio nju i oca T.P., koji ju je potaknuo da mu izda rješenje za prodaju stana u Maksimirskoj ulici.

"Ministrica je saznala za istražni zahtjev prije dva tjedna i odmah je pokrenula postupak njezinog razrješenja, ali kako se Vlada tek danas sastala, to je tek sad provedeno", kazao nam je Živković.

Ninić je radila još neko vrijeme u MOBMS-u nakon podizanja istražnog zahtjeva, no u zadnje ju se vrijeme nije moglo vidjeti u Ministarstva jer je bila sezona godišnjih odmora, kaže glasnogovornik. Na pitanje tko bi ju mogao zamijeniti, kazao je da se još ne zna.

Nakon što je slučaj izašao u javnost, Ninić je rekla kako nikome nije napravila uslugu niti je to učinila za bilo kakav novac, te da nije imala loše namjere.

"U spornom rješenju jasno pisalo da otac s pola novca od prodaje stana mora kupiti dvije nekretnine za svoje tada maloljetne kćeri", kazala je Ninić za jedan list.

Ma.N./A.B.
Foto:H.P.

Pročitajte više