Smiljana Srnec u ćeliji je bila s Nušom Bunić. Sutra je novo ročište

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell, Index

SUĐENJE Smiljani Srnec nastavlja se sutra. Glavna rasprava započela je u utorak. Tada je otkrivena strategija njene obrane, čini se da će sumnju baciti na oca.

I dok tužiteljstvo tvrdi da je Smiljana Srnec jedina mogla počiniti jedno od najintrigantnijih ubojstava posljednjih godina – ne toliko zbog pet udaraca tupim predmetom u lijevu stranu glave, koliko zbog dva desetljeća skrivanja leša u zamrzivaču u obiteljskoj kući – strategija je obrane da baci sumnju na nekog drugog počinitelja.

"Činjenice koje zahtijevaju razjašnjenje su: vrijeme kada je žrtva posljednji put viđena živa, tko je lagao i prikrivao istinu u obitelji Dominić, tko je sve živio u obiteljskoj kući, tko su bile agresivne osobe u obitelji, je li okrivljena mogla sama pohraniti tijelo žrtve", rekao je u uvodnoj riječi Krešimir Golubić, odvjetnik Smiljane Srnec optužene da je ubila svoju sestru Jasminu Dominić i njen leš sakrila u zamrzivač koji nitko nije otvarao 19 godina. 

Bila je u ćeliji s Nušom Bunić

Nuša Bunić u svibnju je ove godine osuđena na 12 godina zatvora jer je 15. lipnja 2017. u Varaždinu, na livadi u predjelu Pri beli kipi pored Drave, nožem ubola 30-godišnjeg Nikolu Tureka u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju, a potom pobjegla s mjesta događaja.

Turek je uslijed nanesene ozljede počeo obilno krvariti, pao u hipovolemični šok i zadobio moždani udar. Dva dana kasnije preminuo je u Općoj bolnici Varaždin.

Smiljana Srnec i Nuša Bunić dijelile su ćeliju u varaždinskom zatvoru, objavio je dnevni list 24sata. Pišu kako varaždinski zatvor ima samo dvije ćelije u kojima borave žene te su Srnec, Bunić i još jedna žena dijelile ćeliju. 

Pročitajte više