"Smjena Stankovića je obični trač, kao i da smo zabranili prikazivanje gay poljupca"

"TO SU OBIČNI tračevi, HRT je najmoćniji medij i takve stvari plasiraju oni koji uz HRT žele vezati isključivo skandale", odgovorila nam je urednica Informativnog programa Hloverka Novak Srzić na upit sprema li se smjena Aleksandru Stankoviću.

> Stanković pustio zabranjeni spot u kojemu se ljube dva muškarca

Naime, pojavila se informacija da je vodstvo HRT-a zaključilo da će još vidjeti što će na jesen biti s emisijom "Nedjeljom u 2" koju uređuje i vodi Aleksandar Stanković. Navodno nije upitna sama emisija nego hoće li ju i dalje uređivati Stanković, koji je, kako se šuška po Prisavlju, već dulje vrijeme na Hloverkinom piku.

"Spot je trebao biti dio medijske kampanje"

U svjetlu toga zanimljivo je to da je Stanković danas u svojoj emisiji pustio zabranjeni spot u kojem se dva muškarca ljube, a za što Novak Srzić danas tvrdi kako ni to nije točno. "Mi smo ga planirali pustiti u Dnevniku, ali zbog množine događaja to jednostavno nismo stigli učiniti. Nije se radilo o zabrani, nego je to trebao biti dio medijske kampanje. Što se tiče informativnog dijela programa, spot nije bio sporan, jer radili smo dosad niz priloga na tu temu, i ja sam osobno surađivala s ljudima iz Gay Pridea, tako da tu nema ništa sporno", kaže nam Novak Srzić.

Sudionici Zagreb Pridea, naime, nisu krili razočarenje što je HTV, kako su kazali, odbio prikazati video spot u produkciji njemačke produkcijske kuće Maneo. Nije im jasno, kako su kazali, zašto im je, usprkos eksplicitnim scenama nasilja koje se svakodnevno prikazuju na televiziji, zasmetao baš gay poljubac. "Pa mi to radimo svaki dan", u čudu su konstatirali.

K.C.
Foto: Index

Pročitajte više