Misteriozni slučaj mrtve bebe u Zagorju još nije riješen. Kriminalist: Traje predugo

Foto: Igor Soban/PIXSELL

SNIJEG se odavno otopio, a kriminalisti i dalje ne znaju tko je ostavio mrtvo novorođenče u malom zagorskom selu nedaleko od slovenske granice. Beba je ostavljena prije gotovo mjesec dana na zemljištu ujaka Romane Karničar u selu Hlevnica.

"Mene još sad jeza prolazi. Grozno sad zvuči, ali definitivno se trebalo drugačije pobrinuti za tu bebu, bez obzira na to je li mrtva rođena ili živa. Ne znam, tko god je to napravio, apsolutno je za svaku osudu",  rekla je Romana Karničar za Dnevnik Nove TV.

Zbog čega je odbačena, kako je došlo do smrti, je li majka Hrvatica ili Slovenka... Mnogo je neodgovorenih pitanja.

"Ne mogu oni to rasvijetliti ako nemaju u bazi DNA nečiji, to i laik zna", kaže Romana Karničar.

Iz Hlevnice, koja je bila zona velikog očevida, policija je izuzela sve tragove kako bi pokušala doći do onog tko je bebu ostavio. Istraga još traje, ali ne daje rezultate.

Nitko službeno ne objašnjava ni gdje je zapela obdukcija. U policiji kažu - i oni još čekaju što će pokazati.

Kriminalist: Traje predugo

Sve to predugo traje - pita li se kriminalista Željka Cvrtilu.

"Ono što bi obdukcija trebala utvrditi i ključno je za istragu i postojanje kaznenog djela jest je li dijete bilo živo u momentu rođenja, pa je zbog toga što je ostavljeno na hladnoći i bez brige nastupila smrt, što bi vrlo izvjesno potpalo pod kazneno djelo čedomorstva. Ili nije bilo živo", rekao je Cvrtila za Novu TV.

Otkad je policija bila tamo, obavljen je cijeli niz obavijesnih razgovora. Ali ništa od toga do sada nije pomoglo u potrazi za identitetom majke.

"Vjerojatno se išlo i prema mogućim ginekolozima, bolnicama, ambulantama, da se vidi čija se trudnoća vodila kao takva, a nije se pojavila kasnije s djetetom i ne zna se što se kasnije dogodilo", rekao je Cvrtila.

I nitko sa sigurnošću ne želi prognozirati koliko može potrajati da se misterij bebe iz Hlevnice razriješi.  

Pročitajte više