Smrt raznosača pizze izazvala nemire u Parizu

BIJEG raznosača pizze pred policijom koji se završio udarcem motorom u zid i smrću vozača, prouzročio je nemire u predgrađu Pariza. Grupa od 40-ak ljudi pretežno mlađe životne dobi ometala je policajce i vatrogasce u obavljanju dužnosti bacanjem baklji i paljenjem automobila, prenosi Tv5.

Neimenovani 18-godišnji raznosač pizze nije stao pred policijskom patrolom koja ga je zaustavljala, već je počeo bježati. Zbog prevelike brzine, izgubio je kontrolu nad motociklom i u zavoju se zabio u zid te na mjestu preminuo. Nedugo nakon nesreće, mladići su se počeli skupljati na ulici u pariškoj četvrti Bagnolet oboružani željeznim palicama i bakljama.

Hodajući kroz četvrt, prosvjednici su palili automobile, kante za smeće i autobusne stanice. Policija se nije sukobila s prosvjednicima, pa nema ni ozlijeđenih. Francuski ministar unutarnjih poslova Brice Hortefeux je pozvao na mir i obećao da će istraga biti detaljna, a rezultati objavljeni.

Nasilni protesti su česti u francuskim mjestima s većinskim useljeničkim stanovništvom iz arapskih i afričkih država. Najveći nemiri su izbili 2005. godine nakon što su u bijegu pred policijom ubijena dva stranca.

Pročitajte više