Smrtne kazne ubojicama britanske studentice na Tajlandu

DVOJICU tajlandskih ribara sud u provinciji Surat Thani je danas osudio na smrtnu kaznu injekcijom zbog silovanja i ubojstva 21-godišnje britanske studentice Katherine Horton.

Ribari su osuđeni nakon što su priznali zločin, a policija je priopćila kako osuđenici imaju pravo na postupak žalbe koji bi mogao potrajati šest mjeseci.

24-godišnji Wichai Somkhaoyai i 23-godišnji Bualoi Posit suočeni su tako sa smrtnom kaznom koja bi, s obzirom na brz sudski postupak, mogla biti izvršena već ove godine. Tajlandski premijer izjavio je kako bi ribari trebali biti pogubljeni jer su svojim zločinom državi nanijeli štetu.

Na današnjem saslušanju sudac Chamnong Sutchaimai je rekao kako su mladići počinili zločin koji je zaprepastio ljude, te je izrekao strašnu presudu:

"Da bi smo spriječili ostale u počinjenju sličnih djela, sud dvojici optuženika presuđuje smrtnu kaznu."

Jednodnevno suđenje izazvalo je veliku medijsku pažnju domaćih i britanskih medija, a slučaj je pratilo i nekoliko svjetskih medijskih ekipa. Prije donošenja presude pomoćnik predsjedavajućeg suca pročitao je dokaze protiv dvojice okrivljenika koji su priznali zločin.

Iz detalja iznijetih na suđenju doznalo se kako je njihovom brutalnom činu koji se dogodio na Novu godinu prethodilo ispijanje veće količine alkohola i gledanje porno filmova.

Pročitajte više