STIŽE ZATOPLJENJE Nakon mraza i pokoje pahulje snijega na Sljemenu, za vikend idemo do +27

Foto: 123rf

Nakon što se jutros pojavila vijest o snijegu koji je zabijelio Sljeme, odlučili smo provjeriti kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana.

Sinoptičari iz DHMZ-a predviđaju osjetno zatopljenje širom zemlje. Uz porast temperatura, u cijeloj će zemlji biti i vjetrovito. Na Jadranu će puhati jugo, a u unutrašnjosti jugozapadnjak.

U narednim danima očekujemo osjetno zatopljenje širom zemlje. Uz porast temperatura, u cijeloj će zemlji biti i vjetrovito. Na Jadranu će puhati jugo, a u unutrašnjosti jugozapadnjak. Što se tiče snijega na Sljemenu, dežurni sinoptičar kaže da je palo svega nekoliko pahulja koje su nebitne i nevažne.

Prema prognozi portala Crometeo, danas će biti uglavnom suho i sunčano. U jutarnjim satima bit će prohladno s mjestimičnom maglom, a u kotlinama može biti i slabog mraza. Tijekom dana puhat će uglavnom južni vjetar, a dnevne temperature rast će do 18 stupnjeva.
 

Druga polovica tjedna donosi nam toplije vrijeme, pa od četvrtka možemo očekivati i dnevne temperature iznad 20 stupnjeva, a uz dosta sunca i povremenu naoblaku, mjestimice može biti i kratkih lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom.


Na Jadranu će se u prvoj polovici tjedna smjenjivati sunčana i oblačna razdoblja, uz slabu buru i sjeverozapadnjak. Druga polovica tjedna donijet će više sunčanih sati i veće temperature, a tek ponegdje mogući su slabi i prolazni pljuskovi. Dnevne temperature u danima vikenda penjat će se i preko 25 stupnjeva.


 

Pročitajte više