Snijeg u Zadru i Šibeniku, snježno nevrijeme u Lici

ŠIRE područje Like ponovno je danas prije podne zahvatilo sniježno nevrijeme, a jak vjetar mjestimice stvara visoke sniježne nanose.

Zbog toga je za sav promet zatvorena cesta Bruvno - Mazin, a zbog smanjenje vidljivosti zabranjen je promet kamionima s prikolicama i tegljačima na dionici ličke magistrale Udbina - Klapavice, te preko velebitskog prijevoja Baške Oštarije.

Za sva ostala vozila obvezna je zimska oprema, jer zbog ugažena snijega i mjestmice suženog kolnita prometuje se otežano i usporeno. Olujna bura u Primorju otežava rad na otklanjanju kvarova elektrovodova, pa su bez struje Oltari, Pandore i još neka velebitska sela.

Jadranskog magistralom između Svete Marije Magdalene i Senja mogu voziti samo osobni automobili, a u prekidu je trajektna pruga između kopna i otoka Raba, a za otok Pag trajekt zasad plovi na dužoj pruzi Prizna - Stara Novalja.


Snijeg u Zadru i Šibeniku

Gust snijeg nošen jakom burom jutros od sedam sati pada u Šibeniku i na cijelom području Šibensko-kninske županije.

To je prvi veći snijeg na tom području u ovoj godini.

U dežurnoj službi Hrvatskih cesta u Šibeniku kažu da za sada ne stvara probleme u prometu iako se hvata na tlu i na nekim mjestima je kolnik sklizak. Mehanizacija te službe je od ranih jutarnjih sati na terenu i posipa sve glavne ceste, rekao je Miljenko Deronja, šef dežurne službe.


U dispečerskom centru Elektre Šibenik doznaje se da zbog snježnog nevremena neka područja ispadaju iz električne mreže, ali zasad nema većih problema.

U Zadru i gotovo cijeloj Zadarskoj županiji pada gust snijeg, koji otežava promet.

Po informacijama s Autobusnog kolodvora u Zadru, autobusi za Zagreb i iz Zagreba kasne 35 do 40 minuta, iz Rijeke i za Rijeku 15 i više minuta, a prema Splitu i iz Splita više od 40 minuta.

Stanje se mijenja na gore svakoga trenutka s obzirom na to da snijeg i dalje pada.

U Policijskoj upravi zadarskoj doznaje se da su ceste prekrivene snijegom te se vozačima savjetuje da bez veće nužde ne kreću na put. Zabilježeno je više lakših prometnih nezgoda.

Na cestama Zadarske županije nastupili su potpuni zimski uvjeti, kažu u zadarskoj policiji.

Pročitajte više