SOA: Franić nije suvlasnik stare ruševne kuće u Zaostrogu

Foto: Index

SOA je reagirala na tekst koji je danas objavljen na Indexu pod naslovom "Drugom čovjeku SOA-e Davoru Franiću obustavljeni bespravni radovi na kući u Zaostrogu".

"Od 2021. godine Davor Franić nije suvlasnik stare ruševne kuće u Zaostrogu, o čemu posjeduje odgovarajuću dokumentaciju, niti je na bilo koji način sudjelovao u građevinskim radovima o kojima se u članku piše", reagirali su iz SOA-e.

Podsjetimo, u tekstu se navodi da Davor Franić, predstojnik ureda ravnatelja SOA-e, i njegov partner Toni Mauro Krešić bespravno grade kuću u Zaostrogu. Ispisana im je kazna komunalnih redara, a gradnja je prijavljena građevinskoj inspekciji Državnog inspektorata. 

U zemljišniku stoji da je Franić suvlasnik zemljišta, kako se može vidjeti i na izvatku koji je izdan prije dva dana, 1. lipnja.

Od Matka Burića, načelnika Gradca, kojem Zaostrog administrativno pripada, dobili smo informacije o tome što su redari na terenu u zaseoku Kosovići zatekli. 

Komunalci obustavili radove 

"Dolaskom na gradilište utvrđeno je da nema table s podacima o građevinskoj dozvoli, kao ni s podacima investitora i izvođača. Vidljivi su radovi na potpornim zidovima katnice te na potpornim zidovima prilaza. Redari nemaju uvid u glavni projekt te smatraju da je za ovo potreban glavni projekt, građevinska dozvola i sukladno svojoj dužnosti šalju prijavu Građevinskoj inspekciji koja mora na to reagirati", poručio je načelnik. Dodaje da su naredili obustavu radova. 

"Nadalje, naredili su obustavu radova jer su prema općinskoj odluci od 1. lipnja zabranjeni teški radovi. U zapisniku stoji da su investitori pristali prestati s radovima. Napisana je kazna i za oštećenje javne prometnice, a to oštećenje su redari zatekli ispred objekta", naveo je načelnik Burić. Ispisana kazna za oštećenje ceste iznosila je 2000 kuna. 

Investitori su prije mjesec dana podnijeli zahtjev za prolazak cestom teškim strojevima radi - renovacije i adaptacije unutar samog objekta. 

Pročitajte više