Šostar: Jučer u Zagrebu cijepljeno 4527 ljudi, danas će biti isto toliko

NA ZAGREBAČKOM Velesajmu jučer su cijepljena 4572 građana, a danas će ih biti još toliko. Jučer je na Velesajmu bila jako velika gužva pa je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar danas kazao:

"Ne daj Bože da se netko zarazi dok čeka, dolaze se cijepiti da spase živote, pa da se zaraze zbog gužve."

Gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska rekao je da ima više faktora zašto je bila gužva.

"Jučer smo imali i jedan peh jer nam je pao sustav, na što je otišlo po 15-20 minuta, odmah se stvore ogromne gužve jer morate sve podatke ručno unositi.

Veliki broj građana dolazi po 1 sat ranije, a dolaze i padobranci - oni koji dolaze nenaručeni, a znaju da Pfizer ne može dugo stajati, pa ako ostane koja doza, računaju na nju", komentirao je te se ispričao svima koji su jučer čekali.

"Dođite 15-ak minuta prije termina"

Poručio je građanima i da nema potrebe da dolaze puno ranije. Potrebno je doći tek 15-ak minuta ranije.

Šostar je rekao da će se cijeli tjedan cijepiti Pfizerom, a on ponedjeljka najvjerojatnije AstraZenecom. Tada, naime, dolaze nove doze Pfizera, a kada vide koliko je doza stiglo, napravit će plan za utorak, srijedu i četvrtak.

"Utorak, srijedu i četvrtak cijepimo od 8 do 19:30, ponedjeljkom od 13 do 19:30, a petkom od 8 do 13 sati. Morate shvatiti da svi ti liječnici moraju obavljati svoj posao", naglasio je Šostar.

Šostar je rekao kako će danas s ministrom Vilijem Berošem razgovarati o otvaranju još jednog punkta u istočnom dijelu grada.

Pročitajte više