Specijalci u Opatiji uhitili dva Srbina i Hrvaticu. Objavljeni su detalji

Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

POLICIJSKI specijalci uhitili su dvojicu srpskih i jednu hrvatsku državljanku koji su u nedjelju na opatijskom području, uz pištolj koji su nabavili kako bi im žrtve prijetnje shvatile ozbiljno, svojim vozilom sačekali automobil druge dvojice muškaraca, no u ostvarenju prijetnji su spriječeni.

Primorsko-goranska policija je objavila kako je privela dvojicu srpskih državljana u dobi od 38 i 44 godine te 37-godišnju hrvatsku državljanku, a zbog prijetnji prema 55-godišnjem srpskom i 58-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Utvrđena je sumnja da su prošle subote, uputivši mu u noći telefonski poziv putem jedne od aplikacija, jednog od oštećenih pozvali da se nađu i potuku, a što je kod njega izazvalo strah i bojazan za vlastiti život.

Prošle nedjelje su na području Opatije sačekali automobil u kojem su se nalazila spomenuta dvojica te svojim vozilom krenuli za njima, što je kod njih izazvalo bojazan za vlastiti život, ali su odustali nakon što su uočili da isti idu u pravcu policije. 

Dvoje uhićeno u ugostiteljskom objektu

U policiji ističu kako je žurnim postupanjem svo troje uhićeno u suradnji s policijskim specijalcima, dvoje u ugostiteljskom objektu na opatijskom području, a jedan je zatečen i uhićen u prometu.

Prilikom uhićenja od 37-godišnjakinje je oduzet pištolj s više od 50 komada streljiva te drugi predmeti. Po završetku kriminalističke istrage, a zbog sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje, svo troje je kazneno prijavljeno.

Osim toga, 37-godišnja hrvatska državljanka te još jedan hrvatski državljanin (65 godina), kod kojeg je također pronađeno oružje i nekoliko komada streljiva, prijavljeni su i zbog kršenja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Također, utvrđeno je kako dvojica osumnjičenih državljana Srbije nemaju reguliran status stranca, odnosno da nezakonito borave na području Hrvatske.

Pročitajte više

 

Pročitajte više