Splićani se žale na "susjeda iz pakla". "Žohari, smrad... Ne možemo prozore otvoriti"

Žohari, miševi, štakori i smrad godinama muče stanovnike splitskog Lučca. Njihov susjed u dvorištu gomila smeće. Bezbroj su puta, kažu, kontaktirali Gradsku upravu, no problem još uvijek nije riješen, piše HRT.

Zbog susjeda koji u dvorištu gomila otpad, na Lučcu ne otvaraju ni prozore ni vrata.

"On po cijele noći kopa i kopa i sve nas zeza u zdrav mozak. Jučer je bila jedna policajka s njim razgovarala, on njoj objašnjava kako je to sve u redu, kako tu nema ništa. Znači nije on lud nego je on zločest i bezobrazan", kaže susjeda Magda Tepić.

Čistoća je, na zamolbu građana, nedavno očistila smeće ispred ulaza u dvorište, ali dalje ne smiju. "Njemu ne koristi pisati ni rješenja ni zabrane. Nešto nije u redu, on ne sluša i nije ga briga", kaže Iva Tukić, predsjednica GK Lučac-Manuš.

Izašla inspekcija

Neda Tukić kaže kako su je razočarale gradske službe jer se samo pravdaju da je to privatan posjed. Stan je, kažu, njegov, ali dvorište je, navodno, u vlasništvu tvrtke iz Beograda. Kotar godinama moli Gradsku upravu da se smeće, zbog ugroze zdravlja, odveze, ali uzalud.

Iz Grada su priopćili kako su 29. veljače inspektor zaštite okoliša i komunalni redar obavili očevid.

"Izrečen je nalog stranci da u roku od 15 dana ukloni otpad s privatne površine koji je vidljiv s površine javne namjene... Stranka je započela sanaciju koja je operativno usporena zbog kišnog razdoblja, ali očekujemo da će do kraja ovog tjedna glavnina otpada biti uklonjena", priopćila je Leona Grgić, pročelnica upravnog odjela za komunalne poslove Split. 

No stanari splitskog Lučca ne vjeruju da će se išta riješiti u ovom slučaju, kako kažu, "susjeda iz pakla".

Pročitajte više