Splićani u nedjelju prosvjeduju na Marjanu protiv Keruma i Fani

NA FACEBOOKU je pokrenuta grupa koja poziva Splićane da u nedjelju u podne dođu na prosvjed protiv Keruma i Fani. Treba doći do Prve vode na Marjanu, na kojoj Fani kani urbanizirati plažu uz pomoć svog nevjenčanog supruga, ujedno i gradonačelnika Keruma.

Rampa i Benedikt

Nije ovo prvi put da se prijeti prosvjedom zbog evidentnog nepotizma gradske vlasti. Tako je bilo i lani, kad se digla buna zbog rampe koja se inače spušta u ljetnoj sezoni kako auta i motocikline bi ugrozili brojne Splićane koji hrle potražiti osvježenje na nekoj od marjanskih plaža.

Rampa se lani, međutim, nije spustila, jer bi to gradonačelniku pokvarilo promet u njegovom lokalu Benedikt na Benama. Nakon prijetnje prosvjedom i grafita mrtvih pješaka, rampa je na koncu spuštena, uz nekakvo nesuvislo obrazloženje kako gnjevni građani s tim nemaju zapravo nikakve veze.

Kad Fani urbanizira

Najpoznatiji splitski par nedavno je ponovno uzbunio duhove, nakon što se raspisao natječaj za uređenje parcele iza lučice Spinut. Otkrilo se da je Fani vlasnica dijela terena i da će u konačnici upravo ona urbanizirati taj netaknuti dio Marjana.

Organizatori grupe mole građane da se suzdrže govora mržnje, kako na Facebooku, tako i na prosvjedu.

Pročitajte više