Splićani zgroženi: Fani hoće restoran, Kerum treba samo reći - ziđaj!

E SAD kad su prošli izbori, došla je na red gradnja. Kako to u Splitu biva, gradi se uglavnom samo ono što ide na gradonačelnikov konto. Ili njegove drage.

Fani je, doznalo se, podnijela zahtjev Gradu, tj. Kerumu da joj izda dozvolu da može sagraditi restorančić na Prvoj vodi na Marjanu. Problem je što je to u šumi, uokolo su stabla i netaknuta priroda, pa se Splićani ježe od pomisli kako će Fani intervenirati u prostoru.

A gdje je PPPPO?

Grad Split uzeo je zahtjev u obradu te su već sutra pozvane nadležne institucije da daju svoje mišljenje oko dozvole gradnje. Fani se izgleda žuri i očito je da više nema strpljenja pa se očekuje da Kerum brzopotezno riješi taj formalni problem sa papirima.

Čini se da će do toga doći unatoč tome što je Ministarstvo zaštite okoliša ranije oglasilo kako se u Park šumi Marjan dozvole ne smiju izdavati prije usvajanja Prostornog plana područja posebnih obilježja. Taj PPPPO je u izradi i po tome Fani ne bi smjela graditi, a ni Grad razmatratiti njezin zahtjev. 

Sutra prosvjed pod Kerumovim prozorom

Reagirala je Inicijativa za Marjan. Upozoravaju da su se gradske službe upustile u ilegalne radnje.

"Samim time što zahtjev investitora nisu odbacile kao neosnovan zbog nepostojanja PPPPO-a, gradske službe upustile su se u radnje koje smatramo ilegalnima i opasnima", ističu u Inicijativi. Sutra će prosvjedovati ispod Kerumovog ureda u Banovini.

Pročitajte više