Split: Predizborni skup SDP-a

U SPLITU je večeras u maloj dvorani Gripa na predizbornom skupu SDP-a za 10. izbornu jedinicu nositelj liste i predsjednik SDP-a Ivica Račan govorio o uspjesima koalicijske vlasti u prošle četiri godine u Splitu i Dalmaciji.

Nakon predstavljanja svih 14 kandidata s liste u toj izbornoj jedinici najsrdačnije je pozdravljen zadnji govornik, predsjednik SDP-a Ivica Račan.

Račan je podsjetio na prije dvije godine održanu sjednicu Vlade u Splitu kad je donesena povijesna odluka o gradnji autoceste Zagreb - Split. "Nisu nam tada vjerovali, vrijeđali su nas, a u međuvremenu je pola autoceste završeno. Pokazali smo u protekle četiri godine da smo stabilna zemlja, pokrenuli smo razvoj, šampioni smo gospodarskog rasta s pet posto, koliko će biti i ove godine u Europi", kazao je Račan.

Dodao je kako se modernizira željeznička pruga Zagreb - Split i kad bude gotova, između dva najveća hrvatska grada putovat će se samo pet sati, a kad se sagradi tunel kroz Malu Kapelu iz Zagreba u Split i obratno stići će se vlakom za tri sata.

Najavio je i da se "pokreće plinofikacija Dalmacije, što je važno i s ekološke strane".

Račan je ustvrdio da SDP, "za razliku od HDZ-a, ima pravi gospodarski program". "Ne slažemo se s HDZ-ovom vizijom razvoja gospodarstva. HDZ-ov predsjednik Ivo Sanader, na primjer, kazao je jučer u Opatiji kako će oni kad dođu na vlast vratiti stari porezni sustav, a to znači da će siromašni i mali plaćati više od velikih i bogatih. Mi se žestoko opiremo takvim koncepcijama. Mi ćemo uvesti Hrvatsku u Europu, već smo stvorili preduvjete za to, naravno, ako nastavimo uspješno raditi kao i do sada", kazao je Račan.

Ponovio je da "godine koje dolaze znače, nakon stezanja remena, povećanje standarda" te je ponovno obećao da će "umirovljenicima sve njihove mirovine do kraja biti vraćene".

Slavko Linić, prvi na listi SDP-a u 10. izbornoj jedinici, kazao je da je to najjača lista, jer su na njoj čak tri bivša ministra, jedan gradonačelnik i t.d.

Marin Jurjević pak, uz povike "Volim vas Splićani", kazao je da su se večeras okupili na Gripama da pokažu da Dalmacija ne treba, kako je rekao, "primitivce, nego prave Dalmatince".

Nazočne je pozdravio i kandidat na koalicijskoj listi SDP-a, Libre i LS-a u 10. izbornoj jedinici Miroslav Buličić, član Libre.

Na ulasku u Gripe pregledavale su se torbe posjetitelja, a nuđen je i SDP-ov promidžbeni materijal.

Nakon službenog dijela predizbornog skupa SDP-a i predstavljanja kandidata koncert je održala pjevačica Severina.

Pročitajte više