Split-jučer pritvoreni provalnik osumnjičen za više provala

Nakon što je 27godišnji I. P. iz Splita uhićen jučer pri provali u kafić "ZAP" na Mažuranićevu šetalištu u Splitu, kriminalističkom je obradom utvrđeno da je tijekom proteklih 20ak dana počinio još nekoliko provala, među kojima je u jednoj počinio štetu od čak 295 tisuća kuna, izvijestila je PU splitskodalmatinska.

Tako je I. P., navodi policija, u noći s 5. na 6. listopada provalio u skladište tvrtke "Opal", vlasnika I. B. (39), te je, otuđivši 15 tisuća kuna, 15 paketa konca za vezenje i 44 ispisana čeka, tu tvrtku oštetio za ukupno 295 tisuća kuna.

Na teret mu se stavljaju i provala u kiosk Slobodne Dalmacije odakle je odnio tri knjige vrijedne 87 kuna, zatim krađa odloženog mobitela vrijednog 1700 kuna, te dvaju zvučnika i 10-ak CD-a iz nezaključanog automobila, vrijednih 250 kuna.

Sve je otuđene predmete prodao.

Protiv I. P. podnesena je kaznena prijava za krađu i tešku krađu, te je zadržan u pritvoru.

Policija je izvijestila i o zapljeni 4250 kutija raznih cigareta bez markice Ministarstva financija vrijednih oko 38 tisuća kuna.

Djelatnici granične policije i Odjela organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske pronašli su ih u osobnom vozilu "mercedes", BiH registracijskih oznaka, kojim je upravljao 33-godišnji B. J. iz Metkovića, a zaustavljen je u Trilju.

Također je utvrđeno da je uskraćivanjem poreznih i carinskih davanja državni proračun oštetio za oko 41 tisuću kuna.

B. J. je s kaznenom prijavom za nedopuštenu trgovinu priveden istražnom sucu koji ga je nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode.

(Hina) xdstr ydd

Pročitajte više