Splitska HVIDR-a poručuje da će raščistiti svoje redove

Čelnici splitske HVIDRe na današnjoj konferenciji za novinare, sazvanoj u povodu nedavnog ubojstva svojega predsjednika Andrije Bartulića, pozvali su sve svoje članove na poštivanje zakona, vojničkog kodeksa i Statuta udruge, poručujući da će raščistiti stanje u svojim redovima, u kojima nema mjesta za one koji krše Statut, dovodeći u pitanje ugled udruge.

HVIDR-ini čelnici osuđuju ubojstvo pukovnika Andrije Bartulića u kojega je pucao njegov bivši suborac i, također, član HVIDR-e Jozo Đuzel, te očekuju od sudstva da primjereno kazni takav čin.

Splitska HVIDR-a pozvala je i sve braniteljske udruge da se "odreknu članova koji su svojim ponašanjem nanijeli štetu braniteljima i invalidima Domovinskog rata, zbog čega nas javnost doživljava kao konfliktnu skupinu na rubu društva".

Član Predsjedništva HVIDR-e Goran Zlopaša ustvrdio je da su hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata bačeni na marginu društva zahvaljujući nemaru Vlade i državnih institucija. Splitsku su vlast, također, podsjetili na to da ima moralnu i zakonsku obvezu skrbiti se o braniteljima i invalidima Domovinskog rata.

HVIDR-ini čelnici istaknuli su kako je istoimeno poduzeće, kojemu je HVIDR-a osnivač, do 2001. godine, kada je vodstvo preuzeo pokojni Bartulić, bilo na rubu financijskog sloma.

"Od Bartulićeva dolaska na čelo HVIDR-e, poduzeće posluje s dobitkom, redovito isplaćuje plaće i podmiruje sve obveze. Zahvaljujući upravo njemu, poduzeće 'HVIDR-a' postaje najvažnija komunalna tvrtka u Splitu, i jedno od najprofitabilnjijih podizeća u Hrvatskoj, a sama udruga postala je respektabilna braniteljska organizacija, čiji članovi ne dopuštaju da ih se instrumentalizira u dnevnopolitičke svrhe", zaključio je Zlopaša.

(Hina) xdstr ydd

Pročitajte više