Splitska policija istražuje je li privedeni 18-godišnjak premlaćen u Drugoj postaji na Bačvicama

Foto: Google street view

18-GODIŠNJAK iz Solina požalio se na policijsko postupanje. Tvrdi da su ga u nedjelju rano ujutro prilikom privođenja i kasnije u Drugoj postaji na Bačvicama premlatili i pokrali. Nestalo mu je, kaže, 1.700 kuna, a žali se i kako ga je jedan policajac tukao u glavu, a drugi lomio ruku i cipelario. Pustili su ga tek predvečer.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska pokrenula je istragu cijelog slučaja, što je uobičajeno kada se građani žale na postupanje službenih osoba. Istragu u Drugoj policijskoj postaji vrše djelatnici Policijske uprave radi objektivnijeg nalaza. Danas su obavljeni prvi razgovori.

Izašao iz sukoba frustriran pa nije najbolje reagirao?

Mladić je inače priveden nakon što su ga na Bačvicama zatekli kako sa sebe pere krv. Policajcima je rekao da se potukao. Bio je dosta neugodan prema njima, kada su ga htjeli privesti zbog remećenja reda i mira, opirao se. Pobjegao je iz policijske Škode pa su ga morali hvatati. Bio je alkoholiziran, izmjereno mu je 1,7 promila alkohola. Dok je bio pod policijskim nadzorom, odveden je i kod liječnika da mu se pregledaju ozljede.

Policija, dakle, ispituje što se dogodilo, ali su zasad najbliži verziji po kojoj je mladić imao sukob iz kojeg je izašao frustriran pa nije najbolje reagirao u susretu sa organima reda. Pregledat će snimke nadzornih kamera sa Bačvica, utvrditi je li bilo zlostavljanja u postaji. Što se tiče novca koje mladić spominje, tvrde da nitko nije ništa ukrao. Novac zapravo nisu ni vidjeli.

Pročitajte više