Splitska policija uhvatila dvojicu pljačkaša profesora Goića, traže i trećeg

Screenshot: FESB

SPLITSKA policija uhitila je dvojicu osumnjičenih za pljačku profesora splitskog FESB-a Ranka Goića. H. J. i G. M. bit će večeras predani pritvorskom nadzorniku, a sutra će ih ispitati zamjenica županijskog državnog odvjetnika koja radi na slučaju. Traži se i treći sumnjivac. Policija raspolaže identitetom i pretpostavlja se da je samo pitanje trena kada će im pasti u šake.

Nije im bilo dosta 50 tisuća kuna...

Profesor Goić opljačkan je sredinom prosinca prošle godine. Dvojica maskiranih i naoružanih tipova dočekali su ga po izlasku iz automobila pred stanom na Žnjanu te ga sa oružjem i silom prisilili da im preda 30 tisuća kuna iz Audija, a potom su se popeli sa njim u stan odakle su odnijeli još dvadesetak tisuća kuna.

Ni to im nije bilo dosta, nego su profesora natjerali da ode sutra na banku i predigne još 80 tisuća eura. Profesor je unatoč prijetnjama sve prijavio policiji pa im je u šake pao Omišanin Toni Kadrić koji je došao po novac pred crkvu na Žnjanu.

Profesor Goić bez komentara

U početku je šutio, a nedavno je na suđenju kazao kako s pljačkom nema ništa, nego da je bio drogiran i da je lutao po Žnjanu razmišljajući da ode na psihijatriju kada su ga sreli neki Albanci i poslali da ode po novac uz nagradu od 500 eura. Nisu mu rekli o čemu se radi tako da se baš iznenadio kada je ščepala policija.

Kadriću je prošlog tjedna započelo suđenje, svjedočio je i profesor Goić, koji o cijelom slučaju ne želi kazati ni slova.

Pročitajte više