Splitska pomorska policija prošlog tjedna kaznila 21 osobu

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

SPLITSKA Postaja pomorske policije kaznila je u proteklom tjednu 21 osobu zbog prekršaja vezanih uz sigurnost plovidbe - od zabranjenog glisiranja u blizini obale do prekomjernog broja putnika na plovilu.

Pet osoba kažnjeno je na području Hvara, Šolte i Čiova zbog glisiranja plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale kojom se ugrožava sigurnost osoba, izvijestila je policija.

Devet prekršaja iz Pomorskog zakonika povezano je s prekomjernim brojem osoba na plovilu, tri s neposjedovanjem isprava za upravljanje plovilom, a četiri se odnose na prekršaje iz Zakona o nadzoru državne granice.

Policija poziva na podržavanje propisa na moru

Policija je najavila da će tijekom ljeta i turističke sezone u cilju prevencije nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru.

Osobe koje upravljaju gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon policija je pozvala da se pridržavaju propisa i pravila ponašanja na moru, posebice propisane udaljenosti od obale kako bi izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba. 

Zbog trenutno povećanog intenziteta prometa na moru sudionike pomorskog prometa također je uputila da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila.

Pročitajte više