Splitski HDZ traži ostavke zbog Park šume Marjan

Foto: Pixsell/Zvonimir Barisin

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta zatražio je danas ostavke gradskog vijećnika Srđana Marinića i ravnatelja Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan Marka Pejnovića, optužujući ih za kriminal, i pozvao na odgovornost dogradonačelnika Bojana Ivoševića.

"U Javnoj ustanovi za upravljanje Park šumom Marjan događaju se kriminalne radnje, zbog čega tražimo ostavke Marinića i Pejnovića, a Ivoševića pozivamo na odgovornost jer su on i Marinić prekoračili svoje ovlasti", rekao je Šuta na konferenciji za novinare.

Pozvao je gradonačelnika Ivicu Puljka da se izjasni

Ustvrdio je kako je Pejnović samo formalno ravnatelj ustanove je zapravo Marinić i Ivošević paralelno upravljaju Park šumom. Šuta je trojicu dužnosnika optužio da su sudjelovali u fiktivnoj javnoj nabavi tako što su tvrtku "Lipov gaj" kao izvođača radova uveli u posao prije no što je javna nabava završila.

"Marinić šalje mailove djelatnici Jane ustanove za upravljanje Park šumom Marjan i traži da se u projektni zadatak uvrsti i fiktivno provede javna nabava, a izvođač je već ušao u posao. To pokazuje, osim neznanja, da su skloni kriminalnim radnjama", kaže Šuta.

Pozvao je gradonačelnika Ivicu Puljka da se izjasni o događajima u Park šumi Marjan, inače će smatrati da ga "ta trojica drže u šaci". Zbog događaja u Park šumi Marijan 12 vijećnika oporbenih HDZ-a, Domovinskog pokreta i Hrvatske građanske stranke potpisalo je zahtjev za sazivanje tematske sjednice splitskog Gradskog vijeća o toj ustanovi.

Pročitajte više