Splitski kvart Meje na udaru trovača: Jaki otrov ubija mačke za pola sata, u opasnosti i djeca

Foto: Google street view

DOK u Spinutu muku muče s manijakom koji u noćnim satima napada mlade djevojke i udara ih šakom u glavu, u drugom splitskom kvartu, onom na Mejama, pojavio se trovač mačaka. Otrov je posuo uokolo dječjeg vrtića tako da su svi na nogama. Jutros je na Mejama bila i policija.

Nema nijedne mačke u Supilovoj!

Kotar Meje obavijestio je na Facebooku kako je Supilova ulica na Mejama postala opasno mjesto za sve mačke.

"Jučer nije viđena nijedna. Dvije mačke koje imaju vlasnike otrovane su snažnim otrovom koji u najviše sat vremena usmrti kućnog ljubimca. Obavještavamo sve vlasnike mačaka i pasa da pripaze te apeliramo na sve žitelje gradskog kotara Meje da spriječimo ponavljanje ovakvog zločina prema našim najbližim živim bićima. Ovo se već godinama ponavlja, a počinitelj mora biti svjestan da taj otrov mogu pronaći i djeca jer su blizu vrtić i škola. Nadamo se da će vama koji bacate otrove proraditi svijest o posljedicama, svijest da i životinje žive uz nas i da nemate to pravo njima uzimati život!"

Kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja

Kotarski vijećnik Pjero Baranović kazao nam je da je u proteklih par dana u teškim u mukama umrlo četiri ili pet mačaka.

"Otrov djeluje strašno brzo. Čovjeku se jučer vratila mačka 20 minuta nakon što ju je pustio vani. Za deset minuta bila je mrtva. Sve je bilo gotovo u najviše pola sata. Svi su svoje mačke već pokopali, a policija nam je kazala da za prvi idući slučaj obavezno zovemo veterinara kako bi se napravila obdukcija i utvrdilo o čemu se točno radi. Nakon toga ćemo podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja", kazao nam je Baranović.

"Mačka ne bi spasili i da smo ga odveli veterinaru"

Peri Bogunoviću nastradao je mačak Micko. Pustio ga je vani oko 10 navečer, u 10 i pol našao ga je mrtvog.

"I mom prijatelju u Drveničkoj dogodilo se isto. Nazvao sam ga odmah da mu kažem da je netko bacio otrov pa da pripazi, no on mi je kazao da je i njegov mačak mrtav. Meni je ovo već druga otrovana mačka, a prijatelju je ranije otrovan pas. Sve smo pretražili, no nismo našli nikakav otrov. Zvao sam i Cian. Rekli su mi da bi od otrova za miševe, mačka ugibala puno duže, a to i ne bi taknula. Mora da je otrov bio skriven u nekoj dobroj hrani. Micku ne bi bilo spasa i da smo ga stigli odvesti veterinaru. Toliko je jak otrov. Ovo je prešlo sve granice i zato smo pozvali policiju. I djeca su u opasnosti", kazao nam je Bogunović.

U policiji su potvrdili da su imali dvije dojave. Za sada nema dokaze koji bi upućivali na trovanje jer nije napravljena obdukciju uginulih mačaka, a pretragom područja nije pronađen otrov. Policija kaže da će nastaviti istraživati ovaj slučaj.

 

Pročitajte više