Splitski stožer o Kerumovom derneku: Sankcije nisu u našoj nadležnosti

Screenshot

INDEX je jučer objavio imena pet utjecajnih splitskih sudaca, među kojima su predsjednici dvaju sudova, koji su nedavno besplatno jeli i pili kod Željka Keruma u njegovoj konobi "Pršut" u Kaštelima.

Naime, usred pandemije, dok s državnog vrha stižu prijetnje legalnim ugostiteljima odluče li se slučajno otvoriti vrata i dok se ponavljaju preporuke o izbjegavanju druženja većeg broja osoba u zatvorenim prostorima, Bruno Klein, predsjednik Županijskog suda u Splitu, Silvio Čović, predsjednik Upravnog suda u Splitu, Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu, Miho Mratović, sudac Županijskog suda, i Tomislav Zlodre, sudac Općinskog suda u Splitu, proveli su u subotu 23. siječnja više veselih sati u Kerumovu prostoru za druženje s prijateljima u Kaštelima.

> Kerum komentirao dernek sa sucima, ispričao kako su došli u njegovu konobu

Stožer: Sankcije nisu u našoj nadležnosti

O slučaju se danas oglasio i županijski Stožer civilne zaštite.

"Stožer CZ SDŽ nije zaprimio nikakav zahtjev za održavanjem bilo kakvoga okupljanja. Sa spomenutim slučajem smo upoznati putem medija kao i ostala javnost, iako ne znamo  mjesto i vrijeme nastanka spomenute snimke, ni sudionike toga sastanka. 

Bilo kakvi mehanizmi sankcioniranja nisu u nadležnosti Stožera CZ.

Epidemiološke mjere vrijede za sve bez iznimki. Ukoliko je došlo do kršenja epidemioloških mjera, nitko ne smije biti izuzet od sankcija", kažu iz Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Policija: Obavljamo provjere, uključit ćemo i druga tijela

Iz PU splitsko-dalmatinske su nam rekli da će policija obaviti provjere i postupak uključiti tijela koja obavljaju nadzor rada ugostiteljskih objekata.

"Policija će obaviti potrebne provjere, te ćemo u postupak uključiti i tijela koja obavljaju nadzor rada ugostiteljskih objekata i nadzor Odluka Stožera civilne zaštite na način da ćemo ih izvijestiti o utvrđenim činjenicama i pružiti potporu u poslovima iz njihove nadležnosti", rekla je glasnogovornica Antonela Lolić.

Pročitajte više