Splitski stručnjaci brane profesiju: U "slučaju Maškarin" nije bilo liječničke pogreške

ČLANOVI Povjerenstva za sudbena mišljenja iz Splita utvrdili su kako tijekom operacije Miroslava Maškarina u srpnju 2006. godine liječnici iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka nisu počinili niti jednu pogrešku.

Ovo vještačenje su splitski liječnici obavili na zahtjev odvjetnika riječkog KBC-a, a za potrebe parnice u kojoj obitelj Maškarin od bolnice traži naknadu štete. Zanimljivo je da su 2007. godine liječnici zagrebačkog Medicinskog fakulteta u svom vještačenju zaključili potpuno suprotnu stvar, a to je da je liječnik pogriješio kada je povrijedio Maškarinovu trbušnu aortu, piše Večernji list.

Oni su tvrdili da je do greške došlo zbog pogrešnog načina uvođenja operacijskog instrumenta pri laparoskopskom zahvatu u trbušnu šupljinu. Dok ne vidi nalaz Povjerenstva iz Splita odvjetnica obitelji Maškarin, Ingrid Barić, ne želi komentirati te rezultate. Obitelj Maškarin je nezadovoljna ovakvim nalazom, dok Miroslav svoje dane iščekivanja nastavka postupka provodi polažući ispite na Visokoj školi za ekonomiju, menadžment i turizam u Zagrebu.

Pročitajte više